fbpx

Novelltävling – Skicka in din novell

Sveriges största novelltävling!
 
Har du skrivardrömmar?
 
Du kanske redan har börjat skriva på en novell som du gärna vill ge ut? Den 1 oktober går startskottet för årets skrivtävling som arrangeras av Ekström & Garay förlag och kultur- och samhällsmagasinet Opulens i samarbete med Göteborgs-Tidningen, Kvällsposten och Sparbanken Syd.
 
Delta i Sveriges största novelltävling, med en prispott på 50 000 kr!

Nu har din novell chansen att vara med i en antologi tillsammans med nio andra noveller som ges ut av Ekström & Garay förlag. Novellerna kommer även publiceras i Opulens, Kvällsposten och Göteborgs-Tidningen. Vinnaren erhåller dessutom en prissumma på 35 000 kr, tvåan 10 000 kr och trean 5000 kr.

Tävlingen riktar sig till dig som skriver noveller på svenska och du har fram till 28 februari på dig att skicka in ditt bidrag.

Detta är en unik möjlighet för dig att synas och för oss att uppmärksamma nya svenska novellförfattare. Alla får vara med i tävlingen, oavsett tidigare erfarenhet och erkännande. I tävlingsjuryn sitter författare tillsammans med representanter från förlaget och dess samarbetspartners.

Din novell har chansen att bli ett av de vinnande bidragen. Låt dig inspireras och börja skriv på din novell redan idag! Vi ser fram emot ditt bidrag med spänning.

Priser

 • Första pris: 35 000 kr*
 • Andra pris: 10 000 kr*
 • Tredje pris: 5 000 kr*
 • De 10 vinnande bidragen publiceras i en antologi som ges ut av förlaget Ekström & Garay.
 • Vinnarna erhåller tio exemplar vardera av boken.
 • Vinnarna presenteras i offentliga sammanhang i Göteborg, Malmö och Lund under våren 2022.
 • Samtliga 10 vinnarbidrag publiceras under sommaren 2022 i kultur- och samhällsmagasinet Opulens, Göteborgs-Tidningen och Kvällsposten.
*För eventuella skatter, sociala avgifter eller dylikt ansvarar författaren.

Villkor

 • Du får skriva i valfri genre och med valfritt tema.
 • Novellen ska vara skriven på svenska.
 • Texten får vara max 22 000 tecken inklusive blanksteg.
 • Du behöver prenumerera på kulturmagasinet Opulens.
 • Bidraget ska vara oss tillhanda senast 28 februari 2022.
 • Bidraget får inte tidigare ha publicerats i bokform.
 • Författaren måste äga alla rättigheter till novellen.
 • Endast ett tävlingsbidrag per person.
 • Anställda eller anhöriga till anställda på Ekström & Garay och Opulens äger ej rätt att delta i tävlingen.

Gör så här för att delta!

 1. Skicka ditt bidrag

  1. Lös årsprenumeration på Opulens

  Du måste prenumerera på Opulens för att delta. Prenumererar du inte sedan tidigare behöver du lösa en årsprenumeration. Betala prenumerationsavgiften 500 kr via Swish, e-faktura, pappersfaktura, Autogiro eller betalkort .

  Som prenumerant på Opulens får du tillgång till allt låst material, 30% rabatt på mer än 850 nyutgivna böcker från Natur & Kultur förlag, samt tre månaders obegränsad tillgång till hela utbudet av kvalitetsfilmer från Draken Film (värde 237 kr).

  Om du är under 18 år måste målsman göra köpet åt dig.

  Jury

  De vinnande bidragen väljs ut av en jury bestående av Taliah Pollack (författare och föreläsare), Carolina Thelin (redaktör, poesi och prosa-avdelningen, Opulens), Paul Nilsson (poet och projektledare, Ekström & Garay), Christer El-Mochantaf (chefredaktör, GT), Sanna Wikström (nyhetschef, GT), Johanna Stridh (affärschef, Sparbanken Syd), Lovisa Åkesson (nyhetschef, Kvällsposten) och Maria Rydhagen (chefredaktör Kvällsposten).

  Tävlingsbidragen avidentifieras innan de överlämnas till juryn.

  Rättigheter

  Genom att manuset publiceras i novellsamlingen, kommer manusrättigheterna att tillfalla Ekström & Garay i två år under vilket förlaget har ensamrätt till manuset. Efter två år återgår fullständiga manusrättigheter till författaren, dock har förlaget fortsatt rätt att ge ut den tryckta novellsamlingen och erhålla dess royalty. Författaren erhåller en ersättning i form av prispengar och fysiska utgåvor av boken. Författaren ges möjlighet att erhålla ytterligare exemplar av boken till ett rabatterat pris.

  Frågor angående tävlingen besvaras på mail paul@ekstromgaray.se