Kristallkriget – Den sista bäraren

Martin Heilborn

En dag trotsar vännerna Leon och Aemma sin gruvledare. Den samvetslösa gruvarbetaren Cobb lyckas övertala dem – och den mystiska, fåordiga mannen vid namn Ödlan – att hacka efter kristaller på en ny och farofylld plats. Det här kan leda till fynd som gör så att de undslipper arbetet i gruvan.

Men saker och ting blir inte som de tänkt. De attackeras av en kristallvarelse, och medan Leon kämpar för att få dem fria flyr de andra. Deras dumdristighet leder slutligen till att berget imploderar och frigör den rena energin som legat lagrad inuti det, en händelse som ingen i närheten hade kunnat missa.

Ungdomarna slungas in i ett halsbrytande äventyr med sandpirater, uråldriga monster och gömda städer under marken. De flyr från huvudstadens vakter och dess mäktiga, omänskliga väktare. Alla söker efter energin som undkommit. Samtidigt försöker en ny kristallbärare lära sig att hantera energin i kristallen som nu sitter fast i hans hjärta. Tillsammans med Gaias utvalda påbörjar han en resa för att finna de andra kristallbärarna och rädda planeten.

*

Den sista bäraren är ett äventyr fyllt av övernaturliga händelser, vänskap, svåra val och livsfara. Boken är den första delen i serien om Kristallkriget.