fbpx

Jan Emanuel debuterar med roman om gängkriminalitet

Lund, 4 juni 2021

I höst ger Ekström & Garay ut Jan Emanuel Johanssons debutroman Knas, ett ursinnigt actiondrama som utspelar sig under en intensiv vecka i Stockholms övre och undre värld.

Knas är en arbetarklassroman av modernt snitt, en beskrivning av nutidens svenska underklass. Klass är ett brännmärke som aldrig försvinner och det är vad mina romankaraktärer brottas med” säger Jan Emanuel Johansson.

Foto: Robert Björk
Foto: Robert Björk

I centrum för romanen står den sargade riksdagsledamoten Eddy ”Husse” Knoge som slits mellan sin kriminella bakgrund och kampen för att bli en bra pappa till sitt barn. När ett gängkrig blossar upp hinner hans förflutna i kapp honom och Husse tvingas riskera allt för att rädda dem han håller kärast.

  Knas är en rafflande och fartfylld berättelse om dubbla identiteter, om våldskapitalets dilemman och längtan efter närhet. Kanske är det även en berättelse om ett Sverige få känner till.

  – Vi är så glada att få ge ut Jan Emanuels debutbok. Som vi har längtat efter att fler ska få läsa denna hårresande, överraskande och omtumlande bladvändare, säger Alva Kling, litterär chef för Ekström & Garay.

  Jan Emanuel är född 1974, växte upp i Gottsunda och är en av landets mest tongivande röster och en mångsidig profil: prisbelönt entreprenör, Robinsonvinnare, riksdagsman och skribent, nu senast som motorrecensent i Bulletin.

“Jag har blivit ombedd att skriva självhjälpsböcker; om hur man blir frisk, hur man blir framgångsrik, hur man jobbar med missbruk. Istället valde jag att skriva en roman. Det är en utmaning. Det är fiktionen som är läbbig, att kliva in i det som inte har hänt och skapa ett eget universum.”

Om förlaget:

Ekström & Garay, med säte i Lund, är ett svenskt förlag som grundades 2019 av Tomas Ekström och Melker Garay. Förlaget vilar på fyra pelare: traditionell utgivning, hybridutgivning, uppdragsutgivning och klassikerutgivning. Förlaget ger även ut nättidningen Opulens, Sveriges dagliga kultur- och samhällsmagasin.

För mer information kontakta: pr@ekstromgaray.se | 0702-92 78 48

Högupplösta bilder och text: Ladda ner presskit.

Läs mer om Jan Emanuel Johansson