Johansson_LaraAvLivet

Utgivning: 2024-09-30
Danskt band, 210 sidor
Formgivare: Malin Björnhager
ISBN: 978-91-89957-45-9

Lära av livet
Anna Johansson

Malin är bibliotekarie på stadsbiblioteket. Hon trivs bra med sitt jobb, men förändringar är på väg att ske. Ledningen meddelar att det ska genomföras en omorganisation under hösten.

När hösten kommer finner sig Malin i en ny grupp med kollegor och med nya arbetsuppgifter. Koncentrationssvårigheterna blir värre och klumpen i magen växer för varje dag.

När Malins chef Kristina påtalar att hon märkt av att Malin inte är fokuserad och inte hänger med på mötena, föreslår hon att Malin ska genomgå en neuro­psykiatrisk utredning.

Malin tvingas ställa sig själv svåra frågor. Vad kommer utredningen visa? Har hon en diagnos, och om så är fallet, hur kommer hon att påverkas av den? Malin står i valet och kvalet om hur hon ska göra med sin arbets­situation: Säga upp sig och leta nytt jobb eller stanna kvar och hoppas på att det ska lösa sig?

Lära av livet är en berättelse om hur det kan vara att arbeta på ett bibliotek, hur en neuropsykiatrisk utredning går till och vilka svårigheter som kan finnas hos en person med en neuro­psykiatrisk funktionsvariation.