fbpx

Från manus till bok

Vi är glada att du valt att skicka ditt manus till oss. På den här sidan vill vi visa hur förlaget arbetar för att göra fantastiska, läsvärda och vackra böcker av de berättelser som kommer till oss!

kansli-1

Kansliet

Kansliet har nöjet att ha den första kontakten med författaren. De vägleder författaren och finns där när frågor uppstår fram tills att författarens redaktör tar över.

Skulle du mejla vår info-mejl kommer du även då till vårt kansli som kan svara på de frågor du kan tänkas ha eller hjälpa dig nå rätt person. Att ha en stödjande roll och finnas där för våra författare och medarbetare är det kansliet gör bäst.

På bilden ser du vår förlagskoordinator Emma Gran, som tillsammans med sina kanslikollegor håller koll på allt och alla.

redaktörsarbete-1

Redaktionen

Redaktionen tar sig an manusen tillsammans, som ett team, och med glädje. De har ofta möten och diskuterar allt mellan himmel och jord.

Så här säger vår chefredaktör Alva om sin roll på förlaget:

Det bästa med mitt jobb är när författaren känner sig redo att ”förlösa” sin bok, att den faktiskt blir klar. Det kan ju vara något de arbetat med i flera år. Det är många äkta känslor som vävs in i dessa berättelser. Sedan finns boken plötsligt där, fysiskt, i verkligheten: ”det var ingen dröm”. Det är vackert. Det händer att en författare säger att det är tack vare mitt arbete som de känner sig redo att äntligen släppa taget om boken och låta den leva sitt eget liv – och då är det värt allt jobb.

Pontus Arvstrand, förläggande redaktör, är på bilden djupt försjunken i ett av de manus som ligger på hans bord.

formgivning-1

Formgivarna

Det är formgivarna som skapar alla de fantastiska omslagen till de böcker förlaget ger ut. På vår sida över utgivna böcker ser du vad som väntar!

Du kommer att bli djupt involverad i processen att ta fram det perfekta omslaget till din bok, dina åsikter och synpunkter är helt vägledande.

Så här säger Anders Wieslander, som har trettio års erfarenhet av grafisk formgivning om sitt arbete på förlaget:

När det är fullt ös och jag jobbar med kanske upp till tio olika titlar samtidigt, kan jag ibland behöva påminna mig själv om att varje bok är en enskild människas dröm och att det är jag som ska visualisera och förverkliga just den drömmen – det är då mitt jobb känns som mest spännande och inspirerande.

På bilden sitter Anders framför sin kära Mac.

Vägen framåt

Förlaget arbetar ständigt för att utveckla sin slagkraft på bokmarknaden, såväl inom Sverige som utomlands. Här ser vi Paul Nilsson, internationell projektledare, i möte med vår litterära agent Alexandra Prokopova, samt Josefine Elvander som är ansvarig för författarrelationer, och Tomas Ekström, som är VD och formgivare.

På sidan Om oss träffar du alla våra medarbetare – och där kan du dessutom läsa om hur de ser på sitt arbete på förlaget!

opulens

 

Opulens

Som enda förlag i Sverige har vi ett eget kulturmagasin.

Stefan Bergmark – med mångårig erfarenhet av journalistiskt arbete – är magasinets chefredaktör.

 

 

 

social-media

 

 

Sociala medier

Förlaget är ledande i Sverige i sin stora satsning på sociala medier.

Vi har poddar där även du som författare kan medverka, en Youtube-kanal, vi finns förstås på Facebook och Instagram, och har dessutom en litterärt inriktad blogg!

Sa vi att vi finns på Linkedin också?

 

 

 

melker-möte

Förlagschefen

Så ger vi ordet till vår förlagschef, Melker Garay, här på bilden i ett av många idémöten med personalen:

Som förlagschef är det viktigt att man uppmuntrar idéer. Jag gör det genom att ha nära kontakt med mina medarbetare; alla ska känna att de är med på den här resan.

Något som jag har väldigt svårt för är vad jag kallar ”bakvattenförlag”, där man inte har ett öppet sinne, eller förstår vikten av kreativitet. Det ska alltid finnas ett dynamiskt flöde i ett förlag och man måste hela tiden vara vaksam på allt som kan kväva förlagets utvecklingspotential.

Hos oss är författaren i centrum. Både Tomas (VD) och jag är själva författare, och vet därför hur viktigt det är att ett manus och dess inneboende styrka behandlas på det absolut bästa sättet.

Vi önskar dig varmt välkommen till oss!