Detta är en inspirationsbok för matälskare! Och för alla som vill sätta piff på tillvaron. Biodlare och vanliga honungsköpare får nya tips.
Eller kanske du bara vill ta en halv tesked honung i myntatéet, krypa upp i soffan och göra som min kompis Thérèse: läsa den här boken istället för en roman!
Här får du en uppmuntran till att ta vara på det goda i livet; en liten ljuvlig salladsdressing lyfter en vanlig tisdagslunch till något alldeles speciellt!
Receptsamlingen ger dig dessutom en daglig påminnelse om att vara snäll mot bina, odla en blomma, stötta en biodlare, och låta ängsblommorna stå kvar.
Att laga mat med honung är nyttigare än med vitt socker. B- och C-vitamin och många mineraler är några av nyttigheterna. Ofta betraktas honung enbart som ett sötningsmedel, men den kan med fördel även avnjutas som smaktillsats, vilket du upptäcker i flera av recepten.
65 recept med honung innehåller allt från fördrink, soppa, och sallad, via lammsteksmarinad till efterrätt och kaka till kaffet.