Ett 90-tal personer samlades på Kafé de Luxe under ett par timmar under lördagskvällen den 18 januari för att fira releasen av Ahmad Rahimi och Terese Hansens debutroman “Hör min röst”.

Det bjöds på tilltugg och dryck under kvällen och både Ahmads svenska syster Terese, mamma Anki och riksdagsledamot Maria Ferm talade lite kort efter att Ahmad själv fått berätta om sin historia. Kvällen konferencierades av vännen Jamshid Ahmadi som bjöd på flera skratt.

Ahmad berättade lite kort om situationen för afghaner i Iran och varför man flyr därifrån eftersom många har frågat om just det. Det blev några korta utdrag från boken om hans barndom, flykten till Sverige och om allt som hänt under tiden här. Särskilt då han visade en film om när han träffade sin mamma igen efter flera år gjorde det svårt för många i publiken att hålla tillbaka tårarna. Det blev en känslosam stund.

Bland gästerna syntes såväl vänner och familj som både flera lokal- och rikspolitiker från flera partier och andra intresserade människor.

Kvällen avslutades med en överraskningstävling i Kahoot med frågor från boken, innan Ahmad sjöng sin klassiker “Sverige, Sverige” av Kent under pianoackompanjemang av Arne Sjöberg.

Det blev en mycket trevlig, känslosam och fin kväll och vi tackar Kafé de Luxe för all hjälp och Ensamkommandes förbund Växjö för sponsring. Tack till alla som kom och för att ni delade denna kväll med oss!