Utgivningstjänster

Ljudbok/e-bok

Vill du att din bok ska bli till ljud? Vi producerar ljudböcker med duktiga professionella inläsare, mixning och ljudboksomslag. Resultatet blir en helt färdig ljudbok som finns tillgänglig på alla platser där man streamar/strömmar ljudböcker för lyssning, såsom exempelvis Nextory, Bookbeat, Storytel m.fl. Lyssnandet av ljudböcker har ökat kraftigt de senaste åren och ger din bok möjlighet att nå ut till en ny stor publik och målgrupp.

Det finns även möjlighet att göra ljudböcker av andra texter såsom rapporter, faktaböcker inom olika ämnen etc. Kontakta oss så berättar vi mer!

En klar fördel med ljudböcker är att du ökar tillgängligheten för alla att ta del av din bok, även personer med funktionsvariation. Det kan både vara personer med nedsatt/ingen syn, dyslektiker, de som har någon form av rörelsehinder eller en neurologisk sjukdom. Förutom att ljudböcker är bra för personer med funktionsvariationer så gör den även litteraturen tillgänglig för de som inte kan läsa.

Fortsätt att leva ditt liv! Du kan göra andra saker samtidigt som du lyssnar på en ljudbok, exempelvis träna, laga mat, köra bil eller vad som helst annat. Du kan ofta även själv välja vilken hastighet ljudboken ska lyssnas på, vilket innebär att du själv kan välja hur många böcker du vill hinna konsumera. Och såklart, du kan lyssna på en ljudbok var, när och hur du vill. Det enda du behöver är en enhet att lyssna på och du slipper släpa runt på tunga böcker.

Med en e-bok så är din bok digitalt kvalitetssäkrad för all framtid. Många föredrar dessutom att läsa bok i digital form via läsplatta eftersom det både går snabbt att ladda ner den, och att du alltid har boken med dig vart du än befinner dig. I hemmet, på resan eller på lunchrasten.

En stor fördel med e-böcker är att du ofta kan ställa in textstorleken själv. Du med nedsatt syn kan med andra ord på ett bra sätt fortsätta att läsa böcker. Och samma sak gäller om du glömt läsglasögonen hemma en dag. Vissa e-boksläsare har även så att du kan ändra typsnitt, färg på texten, marginaler, med mera.

Vikten är en annan stor fördel. Du slipper släpa med dig ett dussin böcker på långsemestern. Det räcker med en bra e-boksläsare för att du ska tillgång till ett helt bibliotek. Extra bra är det om du ska ut och flyga, och du verkligen vill hålla nere den totala vikten på bagaget.

Utlandsutgivning samt översättning

Är din bok värd en internationell publik? Har du funderat på att ge ut din bok i andra länder men kanske inte vet hur?

Vi kan hjälpa dig att nå ut till en större målgrupp genom utgivning och distribution i andra länder. Främst samarbetar vi med förlag i England och Spanien, men åtar oss även uppdrag i andra länder utifrån önskemål.

Vi utför även professionella översättningar till en rad olika språk som enskilda uppdrag eller i samband med utlandsutgivning.

Kontakta oss

  Låt oss jobba ihop!
  Hör av dig till oss och beskriv vad du behöver hjälp med så tar vi ett möte och ser hur vi kan vara till tjänst.
  egmedia@ekstromgaray.se
  Ekström & Garay
  Sankt Petri Kyrkogata 15
  222 21 LUND