Ekström & Garay nyhetsbrev februari 2021

nyutgivet

Massor av boknyheter!

Februari bjuder på massor av nya böcker och läsupplevelser. Perfekt när snövädret slår till. Vilken blir din nästa favorit?

Förboka eller köp våra nyheter redan nu

bokhylla

Årets största novelltävling avslutad!

Vi vill rikta ett stort tack till alla som deltog i vår novelltävling! Ca 600 inskickade bidrag tävlar nu om en prispott värd 50 000 kr inklusive publicering. Juryn jobbar med urvalet och vinnarna tillkännages i mitten av mars. Vi kan redan nu berätta att vi kommer anordna en fototävling med start i april, håll ögonen öppna för mer information!

Vilka är med i juryn? 

Skicka in ditt manus

Missade du chansen att vara med i vår novelltävling men vill ändå skicka in din novell eller manus? Vi tar emot manus inom prosa, sakprosa, lyrik samt barn- och ungdomsböcker. Skicka in ditt manus redan nu via länken nedan.

Så skickar du in ditt manus 

Dinter utan filter: #12 Nina Wähä

Om ödet och ögonblick som formar ens liv, om skrivandet som lust eller arbete, om en typ av familj det sällan skrivs romaner om. Och om ett testamente.

I detta 12e avsnitt av Dinter utan filter samtalar Richard Dinter med författaren Nina Wähä vars brokiga, bråkiga, både tunga och roliga roman Testamente Augustnominerades 2019.

Lyssna på avsnittet på Poddbean

Dinter utan filter

Recensioner

Sydsvenskan recenserar Ad lib

“Det sägs ibland att ord och ton är så olika att det är meningslöst att försöka skriva om musik. För den som ägnar sig åt just sådant skriveri är påståendet förstås besvärande. Själv brukar jag värja mig genom att härleda idén om musikens bortomspråklighet till romantiken. Då framstår den som ett inlägg i debatten mer än som en sanning.”

– Tobias Lund

Läs mer om Niklas Törnlund och beställ Ad lib här

Svenska Dagbladet recenserar Bengt Berg

“Strindbergs autenticitet, Kafkas litterära verkstad – och en fläkt av Facebook. Bengt Bergs Dag för dag: texter från en särskild tid skildrar det paradoxala med pandemin: varje dag är den andra lik, samtidigt som det är bråttom, tiden håller på att ta slut. “
– Arne Melberg

Se fler recensioner och beställ boken här

Kulturnytt P4 intervjuar Kathinka Lindhe

Myten om kärlekssagan mellan lindanserskan Elvira Madigan och löjtnant Sixten Sparre uppstod sedan paret gått döden till mötes på den danska ön Tåsinge. Nu, 132 år senare, avslöjar Kathinka Lindhe sin farmors fars Sixten Sparres drivkrafter och blottlägger ett tragiskt familjedrama.

Lyssna på programmet

Läs mer om boken och beställ Vacker var han, utav börd: Sixten Sparre, mannen som mördade Elvia Madigan

Följ oss på instagram!

Du har väl inte missat oss på instagram där vi dagligen publicerar lästips, nyheter och information kring tävlingar, poddar och events?

Vi ses på @ekstromgaray

Nyutgivet februari