Ekström & Garay nyhetsbrev januari 2021

Hedersuppdrag från Olof Palmes minnesfond

Vi på Ekström & Garay är mycket stolta över att ha fått uppdraget att formge och trycka The missing voice/Den saknade rösten. I januari 2020 tog David Cornwell (John Le Carré) emot Olof Palme-priset vid en ceremoni i Stockholm, i det som skulle bli hans sista framträdande. Boken innehåller Le Carrés tacktal på sex språk samt ett förord av Pierre Schori. Boken ges ut av Olof Palmes minnesfond i slutet av januari.

John le Carre - Olof Palme: The missing voice/Den saknade rösten

Dinter utan filter träffar Kristina Sandberg

Dinter utan filter

Vad var det som drev Kristina att skriva om trilogin hemmafrun Maj? Och hur blev det efteråt? Om detta och mycket annat pratar Richard och Kristina om i detta nyårsspecial av Dinter utan filter.

Lyssna på Podbean

Rakel Chukri intervjuar Jehoshua Kaufman

Sydsvenskan har intervjuat Jehoshua Kaufman, aktuell med romanen Ett hederligt svenskt namn. Chukri pratar med Kaufman om att vara jude i Malmö idag, och om den osannolika kärlekshistorian från Lunds 1920-tal, som nu blivit roman.

Läs intervjun på Sydsvenskan

Jehoshua Kaufman

Novelltävling

novelltavling

Glöm inte att skicka in din novell till oss, du tävlar inte bara om att bli publicerad utan också om 50 000 kr i prispotten! Deadline är 1 februari.

Läs mer om tävlingen hos Ekström & Garay

Recensioner

Sydsvenskan recenserar Mendelssohnkartan av Diane Meur

”Meur tecknar inte bara ner en släktkrönika med många detaljer, hon skriver också, parallellt, om sin egen resa genom det kolossala material som hopar sig under djupdykningen i historiens brunnar – via skiftande miljöer och minnesmärken.” skriver Carlhåkan Larsén.

Läs recensionen på Sydsvenskan

DAST Magazine recenserar Råttan Black edition

“Kerstin Höfler är barnpsykiater och ekonom, Johan Höfler är polis och socionom. Fackkunskaperna är alltså gedigna och det är en fröjd att ta del av en verklighetstrogen intrig. Både när det gäller hur en till synes väl fungerande person uppträder när alla spärrar släpper och hur ett kriminellt nätverk växer inne i en hederlig byråkrati.”

– Kerstin Matz

Läs recensionen på DAST Magazine

Kerstin och Johan Höfler - Råttan

Björn Kohlström, Bernur, recenserar Allt som brinner upp i ett avsked

“Bäst fungerar det när Persson släpper taget om alla dessa samtalspartners: ‘vi som är bortom, bortanför räddning, kan anta vilka former och / skepnader, som vi behagar; Karhögstorg är ett avbränt hus, hjärtat brann / ner till grunden, det som finns kvar är aska, förkolnade resten av hur / man berättar om hitom, i skärvorna och fragmentens brutna berättelser / Hon som var jag är borta’.”

– Björn Kohlström

Läs recensionen på Bernur

cecilia-persson-allt-som-brinner-upp-i-ett-avsked