Ekström & Garay nyhetsbrev november 2020

Katarina Mazettis julnoveller
Vi på E&G kan bara inte hålla oss utan börjar redan nu peppa inför jul! Vi släpper Katarina Mazettis Spritsmugglarens julafton och nio andra julnoveller. Med berättelsen om allt från ett splittrat grannskap som finner varandra i tvättstugan, det ekonomiskt utsatta paret som offrar sina få ägodelar för ett julaftonsleende och kvinnan som desperat försöker få till en Downton Abbey-jul. 

Läs mer om novellsamlingen här.

Bengt Berg tilldelas Werner Aspenströmpriset
Bengt Berg skriver en demokratisk poesi där de enkla glanslösa orden har större tyngd än de högstämda, förväntat poetiska. De stora skeendena ses genom de små detaljerna, den enskilda, vardagliga människan är alltings mått.

Med den motiveringen tilldelades Bengt Berg Werner Aspenströmpriset, vi kan inte annat än att hålla med och önska grattis!

Bengt Berg är aktuell hos Ekström & Garay med Dag för dag: texter från en särskild tid, en sorts dagbok från coronatiden.

Läs om priset i Werner Aspenström-sällskapet

Diane Meur i SVT:s Babel 

Mendelssohnkartan har översatts till svenska för första gången och ges ut av E&G. I samband med detta besökte den franskbelgiska författaren Diane Meur Sverige och medverkade bland annat i SVT:s Babel.

Se avsnittet på SVT Play

Ola Larsmo gästar Dinter utan flter
Richard Dinter pratar epik, att skriva om den andra och om att hitta kopplingar mellan Gettysburg i Amerika och Bäverns gränd i Uppsala med författaren, kulturjournalisten och samhällsdebattören Ola Larsmo.

Lyssna på avsnittet på Podbean

dinter-utan.filter-08-ola-larsmo

Nya medarbetare

petter-lindgren-1

Vår nya litterära agent är ingen mindre än Petter Lindgren. Petter är författare, journalist och kritiker på bland annat Aftonbladets kultursida, han har också en mångårig erfarenhet av arbete på redaktioner och bokförlag. Under några år arbetade han exempelvis som redaktör och förläggare för FiB:s Lyrikklubb och dess tidskrift Lyrikvännen. 

Alexandra Prokopova

Som projektassistent har vi rekryterat Alexandra Prokopova. Alexandra har erfarenhet inom internationella projekt, PR, kommunikation och försäljning. Hon har en magisterexamen i internationella relationer från den Diplomatiska akademin i Wien.

Katarina Mazetti - Spritsmugglarens julafton och nio andra julnoveller