Instagram recenserar Släktstorm

”Men sen hände det grejer hela tiden. Och jag fick ett riktigt flyt i läsningen och den blev en riktig bladvändare. Sidorna flög fram. Lättläst och mycket välskriven. Gillar de korta kapitlen.”

@helensboktips


”Det tar ett tag för mig att komma in i boken och romanen liknar ingenting jag brukar läsa. Efter ett tag kommer jag in i språket och tillsammans med att jag knäcker den språkliga koden kommer jag mer och mer in i berättelsen. Det går inte snabbt att läsa men jag uppskattar de spännande intrigerna och händelserna kring Olivia. Boken är bra och jag rekommenderar den! ”

@bokstavligttalat_


”Så spännande då det visar sig att en i familjen är en mördare. Sida för sida inviger författaren mig i familjens hemligheter som får oanade konsekvenser. I korta kapitel med en ’cliffhanger’ I varje blir boken mycket svår att lägga ifrån sig. Måste bara få veta hur det går! Det är lättläst och skrivet på ett sätt som hela tiden driver handlingen framåt och historien har inga sega transportsträckor någonstans.

Ger boken full pott! Rasande bra skrivet och tänkvärt ur många aspekter. Tänkvärt hur ett barn kan förstöras som ger fruktansvärda konsekvenser i vuxen ålder”

@books4life68


”Början av boken känner jag är lite seg, och jag hade lite svårt med alla namnen, men sen tar det fart. Spänning, intriger och mörka hemligheter gör att man bara vill läsa mer. Det händer mycket hela tiden och jag har svårt att sluta läsa. Stundtals är den lite otäck och obehaglig. Slutet var oväntat och inget jag räknat med.”

@stinas_boksida


”För mig var boken väldigt uppfriskande; berättelsen var inte alls alltför förutsägbar och språket var både enkelt och direkt, inte alls som det jag läst tidigare. Boken hade ett bra flyt, inte alls hackig och övergångarna mellan de olika personerna i boken var väldigt bra. Rekommenderar denna för er som vill läsa mer kontemporära böcker som ändå har liknande tematik som just klassiker och med samma dramatik.”

Boken får ✨✨✨✨/✨✨✨✨✨

@bokmalen_stockholm


”De korta, snabba och ibland väldigt intensiva kapitlen för historien snabbt framåt och som läsare dras jag djupare och djupare i berättelsen. Från att i början inte alls komma in i boken växlar det och blir en bladvändare utan dess like. Jag vill bara läsa mer och mer och få reda på fler hemligheter. Handlingen bara stegrar och stegrar för att till slut explodera i dramatik och då faller äntligen alla bitarna på plats.

Det här är en bok som jag varmt rekommenderar och jag ser fram emot att få läsa fler böcker av Birgitta Illyés.”

@biulasbooks


”Birgitta Illye’s Släktstorm är en överraskande bra debutroman med en riktigt bra grundidé om bröderna Aldo som kom till Sverige på 60 talet och startade en restaurang och vinimperium. Tyvärr kryddas boken lite för mycket och tappar lite trovärdighet för att sen skickligt ändå knytas ihop på slutet. Det är en släktsaga extra allt med som sig bör med sagor ett lyckligt slut.”

@frokenmillaskanslaforbocker


”Det här är en otroligt välskriven bok, texten är vackert utmejslad och jag njuter av att läsa de välformulerade meningarna.

Författaren skriver medryckande och jag kan lätt känna in mig i karaktärernas känsloregister. Persongalleriet är intressant och verklighetstroget, men det blir ganska tillskruvat på slutet. Miljöbeskrivningarna är utförliga och känns levande.

Berättelsen är långsamt spännande, till en början gäckande, som sedan kommer med flera kraftfulla vändningar. En spänningsroman med många djup som inte gick att lägga ifrån mig. Berättelsen stannar kvar och behövs tänkas på några varv till.”

@annas_bokhylla


Läs mer om Birgitta Illyés