Nyhetsbrev från Ekström & Garay sommar 2020

Ny lokal och ny personal
Ekström & Garay växer så det knakar och vi har fått expandera för att få plats. Därför har vi sträckt på oss och har nu två våningar mitt i centrala Lund, en vacker sekelskifteslägenhet och vår tidigare källare som nu har blivit bibliotek och tyst arbetsplats.

Dessutom har vi nyrekryterat till företaget! Paul Nilsson är vår nya Internationella projektledare. Han är poet, översättare, sociolog och projektutvecklare. Under 20 år har han startat upp och drivit ett flertal projekt, bland annat EU-projekt för projektägare. Han har även varit verksam som chef och ledare i flera år inom offentlig förvaltning. Under åren har han samarbetat med en rad olika litterära organisationer och tidskrifter samt varit ansvarig för kulturarrangemang och festivaler. Under 90-talet var han initiativtagare till och ledare för föreningen Vi Poeter.

Emilia Palmén är ny förlagsassistent och formgivare. Hon har tidigare jobbat som redaktör och formgivare för Ordkonst, har en kandidat i litteraturvetenskap och har gått två års skrivarlinje på Skurup folkhögskola. Hon har tidigare drivit kulturtidskriften Avant och frilansat som skribent.

Ekström & Garays sommarsamarbete med GT
GT publicerar i sommar litteratur från Ekström & Garay. Först ut är ett smakprov från Majken Lindström kommande novellsamling 10 berättelser, som kommer ut under hösten 2020. Vidare kommer vi att få läsa Fadertabberaset av Linda-Maria Grönkvist som följetong.

Läs novellen Stenhjärtat av författaren Majken Lindström

Recensioner i urval
Flera av våra författare har figurerat i pressen på sistone. Cecilia Alstermark blev intervjuad om debuten Pärlemor och om IVF i Dagens Nyheter. Aftonbladets Margit Richert skrev om Linda-Maria Grönkvists Fadertabberaset: “Det är smart, det är snyggt och det är förvånande trovärdigt, helt enkelt för att Grönkvist är en skicklig stilist.” Valentina Cuevas Det smakar orten och kärleken fick Expressens Lizette Romero Niknam att tänka på Audre Lorde och poesin som motstånd. Dessutom fick Ett 200-årsminne av Carl Axel Gottlunds besök hos skogsfinnarna av Lars Lundin 4/5 i betyg av BTJ.

Fick gå igenom ivf – sedan blev dotterns första tid i livet ett trauma
Pappor – vad ska vi ha dem till?
Upproriskt om rasism, klass och lesbisk kärlek

Glöm inte att våra böcker finns att låna på biblioteket, bland annat Lunds stadsbibliotek.