Alla skulle bara veta

Ulric Alstermark

”Alltså var han troligen en mördare. Han hade bara inte mördat ännu.”

Henrik konstaterar att hans egenskaper stämmer överens med vanligt förekommande drag hos mördare. Slutsatsen blir en vändpunkt för Henrik. Med ens anar han en högre mening med livet och vill försöka göra vad som krävs för att bekänna färg – bli den som han är menad att vara.

Om morgnarna har Ida för det mesta ont i magen. På skolan väntar Elinor och hennes bästisar, redo att gå till attack. Där hemma bankar Gunnar på dörren allt oftare. När han lyckas ta sig in är han våldsam mot Idas mamma. Som tur är har Ida alltid grannen Ola och fågeln Piper på sin sida.

Martha drömmer om en mer betydande tjänst inom polisen, men tvingas fokusera på annat. Vänner och bekanta stör ständigt, och snart hamnar hon i en svår position. Samtidigt försöker hon blidka sin dömande dotter, som tagit pappans parti efter skilsmässan. Martha flyr problemen genom att grunna på grova våldsbrott som hon själv skulle vilja utreda.

Alla skulle bara veta är en spänningsroman med psykologiskt djup. Romanens kusliga handling väver ihop flera livsöden och kombineras med gripande personporträtt.