Betonggraven

Mattias Jonasson

Michael Cave som driver Roadside Inn strax utanför Camton i norra England väcks en natt av polisen. En av gästerna från föregående kväll hänger död i ett körsbärsträd på vägkrogens parkering.

I gryningen av nästa dag hittas två tonårsflickor döda vid en byggarbetsplats på andra sidan staden. Kriminalinspektör Freddy Vaughn, en av Roadside Inns stamgäster involveras i båda utredningarna. Freddy har dock svårt att sköta sitt jobb och befinner sig snart i en ohanterlig situation. Utredningen av flickornas död visar att de har varit efterlysta sedan några år tillbaka och efter en träff i en databas kontaktas inspektör Jimmy Johnson på Londonpolisen. Det betyder att det kanske finns en lösning på ett fall där Jimmy varit två bröder på spåren som styrt Londons undre värld av människohandel och heroindistribution.

Under tiden fortsätter livet på Roadside Inn. Mordutredningar är det sista Michael vill bli indragen i men det blir till slut oundvikligt. Med blusen i högtalarna varvat med Nyheterna Live kommer lastbilschaufförer, kvinnor, betongare, Kafka och poliser in en stund för att snart åka vidare.

Betonggraven, den första boken om Michael Caves Roadside Inn handlar om ett av vår tids största problem, människohandel. Mattias Jonasson skildrar samtidens mörkare sidor i sann noir-anda med psykologiskt djup om offer för kriminalitet, sorg, ensamhet, självdestruktivitet, lockande nyhetsrapporteringar och mänsklighetens starka motstånd till förändring.