En midvintersaga

Tommy Frost

Den ser ut som en människa, är klädd som en människa. Figuren är i färd med att försöka putta ner ett av paketen från hyllan, den tar i med båda händerna och riktigt kämpar med den i jämförelse enorma tingesten. När den ser att Simon stirrar på den rycker den till och försvinner bakom paketet.

Simon inser att han måste ha sett i syne, någon av alla fantasier som mamma tjatar om. Han lyfter ner paketet. Mycket riktigt. Det finns ingenting bakom det.

Simon och hans familj har flyttat in på morfars gård. Snart börjar märkliga saker hända. Vad är det som gör att saker faller i golvet utan anledning, och vad är det Simon kan se som ingen annan verkar kunna se? Den märkliga figuren, är det vad han tror att det är eller är det bara fantasin som spelar honom ett spratt? När morfar berättar sanningen och förklarar vad som måste göras tror Simon inte på honom. Mörka krafter hotar, det är ont om tid och snart kan allt vara för sent.

En midvintersaga är en julkalender i 24 delar. Samla familjen för högläsning, eller smyg mot julafton på egen hand. Passar alla åldrar.