Jag och min ryggsäck i Afrika

Jessica Löfbom

År 1990 säger Jessica upp sig som undersköterska, 21 år gammal, och köper en enkelbiljett Stockholm-Nairobi. Som enda resesällskap har hon sin lila-svarta ryggsäck och vad som kommer att bli hennes mest betydelsefulla ägodel – dagboken. På skrangliga bussfärder reser hon genom södra Afrika, förbi vilda djur och sagolik natur. Jessica möter människor som fascinerar och inspirerar, men möter även faror hon aldrig tidigare stött på. Jag och min ryggsäck i Afrika är en reseskildring om att upptäcka världen, men även sig själv, och sin plats i den.


”Saknar du att resa? Följ med på ett spännande äventyr med min väninna och författare Jessica Löfbom, som delar med sig av sina upplevelser som backpacker i Afrika. Det är även en resa i tiden; tillbaka till 90-talet innan mobiltelefoner och knappt datorer fanns. Som ensam ung tjej i ett främmande land inspirerar Jessica med sin
glöd, sitt självförtroende och sårbarhet. Boken är för alla – vi som var unga då som minns hur det var – och dagens ungdomar som får glädje av hennes beskrivning av just det att våga ge sig ut på något okänt. Att förverkliga en dröm, leva för dagen, ha planer men vara öppen för att saker och ting inte alltid blir som man trott, att samtidigt våga visa sina känslor.

Jag rekommenderar varmt denna dagboksberättelse som berör och gör en nyfiken på vad som ska hända härnäst. Köp den på Adlibris!”

– Anne Jensen