Jägaren

Johan Jansson

Markus Berger är som före detta elitsoldat van vid mardrömslika scenarier. Men när mardrömmen blir verklighet för hans egen dotter hittar han inget sätt att rädda henne när det visar sig att mannen bakom hennes helvete har mäktiga kontakter. Inte bara i den hänsynslösa ryska maffian, utan även högt upp i Sveriges  politiska ledning.

Efter att Markus vädjat till alla tänkbara instanser, inklusive den centrala statsledningen, vilket lett till upprepade mordförsök på honom själv, fattar han ett beslut. Giftet i samhället har spridit sig för djupt och det enda som återstår är att rycka upp roten till det infekterade. Att kapa ormens huvud.

På andra sidan står Patrik – Markus vän från militärtiden och numera livvakt vid Säkerhetspolisen – vars jobb det är att, om nödvändigt, dö för att skydda människorna Markus svurit att förgöra. Detta blir upptakten till en jakt på liv och död där den högsta tänkbara insatsen står på spel.

Hela landets framtid.

Jägaren är en medryckande och driven thriller om hämnd, hemligheter och det politiska spelets mörka sidor – och vad det gör med människor.