Möten. Pilgrimsvandringen och andra berättelser

Gun Hedlund

Som en klo hugger den välbekanta plågan tag i bröstkorgen, vaktposten är borta, i tystnaden rämnar det skydd han mödosamt byggt upp. Märkligt nog blir han inte rädd.

Möten. Pilgrimsvandringen och andra berättelser är en lågmäld samling noveller där du möter Manuel som i pilgrimsvandringens tystnad inte kan fly sin sorg. Han skyddar en kvinna från makens våld och vinner en syster i Helmi. Ett fotoalbum som legat gömt i sextio år öppnas, och Ester kan äntligen berätta sanningen. Mellan gamle Gustav och unge Shemal växer en ömsint skildrad vänskap fram. Ellas och Mattis förlust gör tillvaron stum tills oväntade konflikter förändrar allt. Illa sköljd färskpotatis sätter stopp för en kvävande midsommarseglats och inleder Malins road trip mot friheten.

Gun Hedlunds novellsamling skildar möten som rymmer vardagsdramatik och en förändring av tillvaron. Individernas öden ingår i en kollektiv berättelse om förmågan att hantera sorg och förluster. Främst är det nedslag i livet som följer vägar till livsglädje och frihet. Nio noveller går under ytan och berör.