När korthuset faller

Carina Östlin

Försiktigt skjuter han upp dörren som står på glänt. Han ska bara försäkra sig om att rummet är städat och tomt. Synen som möter honom är inte vad man förväntar sig att se i ett klassrum på en gymnasieskola. Där inne ligger läraren i en onaturlig ställning och med en onaturlig ansiktsfärg.

Vem mördar en gymnasielärare i matematik? Polisen och åklagaren i den fridfulla småstadsidyllen Mittinge försöker att hitta svaret på frågan.

Samtidigt som poliserna och åklagaren gör allt de kan för att lösa fallet, brottas de med sina egna privata problem. Vi får följa Sally, som hoppas att hennes nyfunna nätdejt ska vara den han utger sig för, Frans, som kämpar för att skapa en bättre relation till den drogberoende sonen, Mona, som utkämpar en ojämn strid mot alkoholens dragningskraft, Svante, som gör allt för att vara sin dominanta flickvän till lags, Vilhelm, vars äktenskap känns trist och förutsägbart och slutligen Frida, åklagaren som ljuger för den hon älskar allra mest.

När korthuset faller är en spännande kriminalroman om jakten på en okänd mördare.

För varje pusselbit som verkar falla på plats, inträffar något som gör att de faller isär igen och för varje dag som går kan gärningsmannen känna sig allt säkrare. När en lösning ändå verkar närma sig, blir de alltmer förskräckta. Det kan inte vara sant!