Utgivning: 2023-09-11
Inbunden, 268 sidor
Omslag: Tomas Ekström
ISBN: 978-91-89850-05-7

Rosentörnens bok

Mats Ingemarsson

Klirret av glas, inmundigandet av dryck, bekräftandet av blickar, flackandet av levande ljus, bruset av ystra valsmelodier en vårkväll i en slumrande sörmländsk herrgård …

Ett ögonblick i världen.

Till denna herrgårdsvärld har tre studenter från Uppsala tagit sin tillflykt: de öde rummen och övergivna trädgårdarna fylls med ens av liv, musik och sällsamma möten. Det blir en omtumlande tid för arkitekturstudenten Effie, men också för hennes vänner som dras in i en tillvaro där verklighetens gränser förskjuts och mörka stämningar varvas med renaste lycka. På håll lockar den gotiska katedralen som väntar på att avslöja sina hemligheter, vilket också innefattar Effies okända familjehistoria. Och i skuggorna på herrgården ruvar herr Flod, platsens mystiska tjänsteande, som med sina middagsbjudningar och gäckande anspelningar håller de tre vännerna i skräckförtjust spänning.

Så blir den bortglömda landsända de kommit till skådeplatsen för händelser och historier som långsamt lägger ett pussel.

Rosentörnens bok är en både studentikos och djupt allvarlig berättelse om vänskap och det förflutnas närvaro. Och om den gyllene tid i livet då tillvaron fortfarande är förtrollad och man ännu är helt ung.