Utgivning: 2023-12-05
Danskt band, 208 sidor
Omslag: Malin Björnhager
ISBN: 978-91-89850-24-8

Skojchampagne och segerkyssar

Maria Willman

Först skulle det senaste skvallret ventileras.  
”Men har ni hört om den där unga tjejen Ulrica, hon med dom där bångstyriga kidsen?”
”Ja herregud, halva Wien vet väl om det vid det här laget, djungel­telegrafen har gått het.”
”Och Anita då? Mannen hennes stack bara sådär, från en dag till en annan!”
”Oj, vad ska hon göra nu? Hon som har följt honom överallt!”
”Han har hittat en ny, en yngre, eller hur?”
”Ska hon stanna kvar här i Wien eller flytta hem?”
”Hem? Vad är hem efter trettio år? Sverige är så förändrat att man knappt känner igen sig numera, sprängningar, explosioner och skjutningar var och varannan dag. Till och med på Östermalm!”

Huvudpersonen Lilly lever ett privilegierat liv inom expatmiljön i Wien. Hon rör sig bland smarta affärsmän och skattesmitare, bland diplomater och konstnärer.
Men hennes utåt sett lyckliga liv har sprickor som blir större för varje dag. Hennes man Ludde åker allt oftare på jobbresor och kan varken umgås med kvinnor eller alkohol. När deras två döttrar växer upp tvingas Lilly in i en brottningsmatch med sina egna demoner.
Men hon har en plan. Så fort pandemin är över tänker hon åka till sommarstället och ta itu med sina problem. En gång för alla.

Skojchampagne och segerkyssar är en berättelse om svikna livsdrömmar och trassliga relationer i en till synes bekymmersfri borger­lig tillvaro. Berättelsen utspelar sig huvudsakligen i det vackra Wien med sina kaféer, sin musik och sina originella invånare, men också i Helsingfors, Stockholm och på den älskade sommarön i Finska vikens skärgård.