Snapphanar

Helena A Wickström

Ju närmare hon kom slutet på sin långa ritt desto oroligare blev hon över att något skulle gå fel. Hon vände sig om gång på gång för att försäkra sig om att ingen följde efter. Ån blev smalare ju längre norrut och ju närmare sjön de kom. Viola red snabbare och hästen föll i trav. När flickorna rundade nästa krök och slutligen kunde se siluetterna av ett vakttorn och ett tältläger, fattade Viola galopp. Hon kände hur nära hon var sitt livs största ögonblick.

I en tid av krig och svält möter de omaka tvillingsystrarna Viola och Rosa Bise kärleken för första gången. När ett brev från Småland anländer till herrgården i Göinge ställs deras bekymmerslösa vardag på ända.

Samtidigt förbereder sig den unge frihetskämpen Morten Stark och riddaren Joachim Hjerta för strid i skogen. Ska de lyckas befria Göinge från den småländska baronens förödande framfart eller är grevedöttrarna Rosa och Viola deras enda hopp?

Plötsligt vilar striderna mellan svenskarna och danskarna på de unga kvinnornas axlar. Endast en lång och farlig resa över gränsen till Småland kan rädda dem själva och folket nu.

Snapphanar är en historisk roman om två grevedöttrars kamp för frihet och kärlek under Snapphanekrigen mellan Sverige och Danmark.