Tidslinjen

Vasilis Hatziantoniou

År 2018 går världen under i ett massivt kärnvapenkrig. De få överlevande befinner sig i partikelfysiklabbet CERN:s underjordiska anläggning där det pågår ett avancerat experiment om portaler i tidsrummet. Som en sista desperat åtgärd skickas matematikprofessorn Jeffrey Carrington hundra år tillbaka i tiden i ett försök att förändra historien och avvärja den framtida katastrofen.

Väl framme på nittonhundratalet tar Jeffrey över en död mans identitet. Han börjar sitt nya liv, medveten om att varje ingrepp i tidslinjen måste övervägas noga. Jeffrey nästlar sig in i brittiska MI6 och kontaktar så småningom de unga män med vars hjälp framtiden skall förändras. Och obönhörligen uppstår etiska dilemman, när de inser att de har makt över vem som ska få leva eller dö…

Tidslinjen är en dramadokumentär, med parallella släktkrönikor genom ett stormigt sekel; andra världskriget, det kalla kriget, Mellanösternkonflikter med mera. Men det handlar lika mycket om vänskap, kärlek och tillit mellan människor från skilda länder och kulturer.