Under skuggans blick

Helene Carlind

År 2033.

Länsdemokraterna förbereder sig inför vad som ser ut att bli partiets andra raka succéval. Vallöftet att minska kriminali­teten med 51 procent resulterar i desperata åtgärder. Conrad von Braun, hjärnan bakom partiets frammarsch, har fått igenom Länsdemokraternas nya hjärtefråga: att genom en ny insats­styrka, ldis, ”städa upp i förorterna”. De som anställs till ldis behöver varken följa regler eller moraliska kompasser. Ingen ska längre behöva vara rädd för att utsättas för brott. De som inte vill anpassa sig till Länsdemokraternas nya svenska samhälle ska få känna av det i form av tydliga konsekvenser. Alla medel tillåtna.

I det nyskapade samhället, framtvingat av desperation och rädsla, börjar Angela Hernandez sin tjänst på den nya instansen. Skuggövervakare, lyder hennes nya titel.

Men ett mord på tre unga kvinnor leder Angela till en påtänkt gängledare. Mot sitt förnuft dras hon med i en konflikt och åtrå hon inte kan motstå. Längs vägen upptäcker hon hemligheter som kan komma att förändra landets framtid.

Under skuggans blick är en dystopi om Sverige, med komponenter som inte känns så främmande som de borde vara.

Adlibris
Bokus