Waller

P-C Wike

Skog och vatten omgärdar Laduvik, den avigt belägna småstaden, där de mest centrala inslagen utgörs av tung slummer och en Ica-butik. För övrigt är det tyst och förbi och så hade det kunnat fortgå om det inte varit för Rut. Hon gör det uttrycket waller betyder, nämligen svamlar. Svamlet öppnar dörrar i hennes huvud, uppslagen gror innan de landar som utkast i Twists knä. Hon drar igång och han utför. Twist är högst medveten om att det mesta hänger på Rut och det var när hon tog plats i den blå bilen som en större plan för livet fick sin form.

Tobbe har en hylla full av blänkande pokaler. Dessutom ett gevär som skjuter snett, en gps som leder honom fel och en båt på torra land. Han har också en starkt prestationsdriven fru. Pernilla lever inte livet, hon förbrukar det och planlägger kampen i sin högt älskade kalender. Någonstans i detta finns en stelbent tomte i röd akryldräkt och en oberäknelig Ica-handlare. Den ena leder till förvirring, den andra agerar förvirrat.

Waller är den första boken i serien om Laduvik. En bok för dig som undrar hur det går till när anslagstavlor får salmonella och kalendrar snitslar banan. För dig som vill veta vem som har en mutter till keps, en gök i sovrummet och vem som leker Bondbrud på ett hotellrum. För dig som grubblar över en torr plecostomus i ett kuvert eller tänker att allt var bättre förr.