Ulrika Lepik presenterar sig på Boktugg

”Som Mankell, uppväxt i Sveg, beskriver att leva och älska i två världar.
Med ena foten i snön och den andra i sanden’. Jag flyttade till Härjedalen och snön i Sveg tidigt 90-tal. Är född i Göteborgs sand och uppväxt på västkustens granitklippor.

En drakes tankar är min debut i bokskriveri. Vill samla mina tankar i ord och dikt. Även illustrera en del av texterna främst med mina akvareller.

Drömmer mig gärna bort i en bok, reser till många spännande platser bland bokraderna. Under åren har jag skrivit på pappersbitar, helt enkelt där det funnits plats. Mest kortare skapelser som meningar, dikter men även någon novell. Tänker gärna symboliskt eller i bilder när jag skriver. Vända och vrida, hitta olika betydelser, hitta meningen i meningen. Först våren 2021 kom jag att tänka på bokformat för mina ord. Efter oerhört vackra ord från lektör, ges nu min diktsamling ut.”

Läs mer på Boktugg

Läs mer om Ulrika Lepik