Vinnare av litteraturpris mötte läsare och kritiker

Karin_Holtsung_Samsonowitz_&_Mattias_Hagberg

I månadsskiftet mars/april mottog Karin Holtsung Samsonowitz 2022 års kritikstöd från Region Halland Kultur för romanen Vinterbadaren. På stadsbiblioteket i Varberg närvarade, tillsammans med läsare, Region Halland Kultur tillsammans med Kritikredaktionen i samarbete med Magnus William-Olsson/Kritiklabbet. I samband med utmärkelsen gavs en skrift ut där tre kritiker läst och granskat Karins roman Vinterbadaren.

”Vinterbadaren är en komplex roman med flera lager som verkligen inbjuder till läsning. För mig är den en hyllning till kvinnan, en kvinnans bok; och om att ta sig vidare i livet, dag för dag. […] Boken är mycket välskriven och skänker mig en stark värme inombords samt en omhuldande känsla trots de allvarliga ämnena den behandlar. […] Den får mig faktiskt också̊ att överväga vinterbad, eller åtminstone höst­ eller vårbad.”
Andrea Johansson

”När jag läst klart romanen blir jag oerhört sugen på att ta ett vinterbad. Det känns som att ett kallt dopp kan ge lugn och svalka till en plågad själ.”
Fredrik Svanå

”Vinterbadaren är en intressant berättelse som jag tror att många kvinnor kan känna igen sig i. Romanen är upplagd på ett sätt som känns genomtänkt med överraskande moment som avslöjas allteftersom berättelsen fortskrider, med ett målande och känslosamt språk.”
Lillemor Åkerman

Läs mer om Vinterbadaren här