Vinnarna av fototävlingen 2021

Vinnarna i vår eminenta fototävling är utsedda! Temat för tävlingen var ”skriva med ljus” och vi är så imponerade över detta rika omfång av bidrag som kommit in till Ekström & Garay. Vi vill rikta ett stort grattis till Gustav (Gussy) Lövenhielm som kammade hem första pris och vann därmed 35 000kr. Andra pris gick till Jim Sandkvist som kan tänja ut plånboken med 10 000 kr och tredjepris delades ut till Malin Svensson som blev 5000 kr rikare. Ytterligare 22 vinnande bidrag kommer att vara med i en fotobok som släpps våren 2022.

Första pris

Gustav Löwenhielm

Motivering: En klassisk komposition, en lek med skuggor och ljus som väcker nyfikenheten. Vart leder mörkret? Vad händer egentligen där inne?  En minimalistisk, nästan abstrakt bild med stark formkänsla som påminner om Ralph Gibsons fotokonst. Ett lysande exempel på att ett foto i svartvitt kan lyfta fram bildelementen och formerna samt, förstås, ljuset.

Andra pris

Jim Sandkvist

En stämningsfull motljusbild där det egentliga motivet är betraktaren, som i sin tur betraktar. Verkligheten kan också vara konst. Det finns således en intressant metadimension i den här bilden.

Rummet är vackert och ljusets strålar ramas in av rummet. Ensamheten i en tid av pandemi?

Tredje pris

Malin Svensson

En målerisk bild med en skön stämning och vacker färgskala. Vacker sommarbild med fin komposition och ett djup där människan blickar ut över blomsterängen och blommorna som gnistrar i det varmt glödande solljuset.