Ekström & Garay nyhetsbrev december 2020

Juliga böcker att läsa i vinterrusket

Katarina Mazettis Spritsmugglarens julafton och nio andra julnoveller.

Med berättelsen om allt från ett splittrat grannskap som finner varandra i tvättstugan, det ekonomiskt utsatta paret som offrar sina få ägodelar för ett julaftonsleende och kvinnan som desperat försöker få till en Downton Abbey-jul.
Läs mer

Katarina Mazetti - Spritsmugglarens julafton och nio andra julnoveller
Niklas Kröningskrona - Vintersaga

Vintersaga av Niklas Kröningskrona
November blir till december och vinden vänder i Sverige. ­Förutom att århundradets värsta storm hotar att förstöra all ­julmagi ligger också ett vemod och en uppgivenhet i luften. ­Ljuset vill vinna över mörkret men när svåra olyckor, dålig ­tajming och extrem otur inträffar blir det svårt.

Vintersaga är en stämningsfull feelgoodroman med en stor mängd svart humor.
Läs mer

Ad lib Niklas Törnlund

I Ad lib möter vi dikter som reflekterar och associerar kring specifika verk, kompositörer och teman inom den klassiska och modernistiska konstmusiken; en samling för den som känner sig hemma i två av de allra skönaste konsterna.

Läs mer

niklas-tornlund-ad-lib

Ekström & Garay har startat en litterär agentur!

kvinna-med-bok

Alexandra Prokopova är vår nya litterära agent, hennes uppgift är att representera författares verk utomlands och förhandla fram bästa möjliga villkor för författaren vid utländsk utgivning. Med hjälp av kunskap inom bokbranschen och ett brett kontaktnätverk är den litterära agenten den som når ut till förlag i Tyskland, Storbritannien, USA såväl som andra länder, med målet att nå en internationell läsarkrets.   

Läs mer

Örnen och Kråkan recenserar Cecilia Perssons Allt som brinner upp i ett avsked

”Vildsint sökande, otålig, krängande, slängig, på jakt efter ett språk.” Göran Sommardal läser Cecilia Perssons nya diktsamling Allt som brinner upp i ett avsked och lockas till omvägar över Borges, Dante, Marquez och Hermann Broch. 

Läs eller lyssna på recensionen hos Örnen och Kråkan

cecilia-persson-allt-som-brinner-upp-i-ett-avsked

Agneta Pleijel gästar Dinter utan filter

Hur når man fram till den man än gång kanske var? Hur skriver man sitt unga jag. Går det att få kontakt? Dinter utan filter på besök i en lägenhet bland böcker och tavlor. Gäst i tionde avsnittet är ingen mindre än Agneta Pleijel, en av landets författargiganter med en verkförteckning på 25 romaner, diktsamlingar och pjäser.

Lyssna på avsnittet här

Nya medarbetare

Magnus Wikermark

Vi vill så hjärtligt välkomna Magnus Wikermark, ny marknadsförare på Ekström & Garay! Magnus är certifierad Key Account Manager från IHM Business School, med en universitetsexamen i Media & kommunikationsvetenskap. Han har över 10 års erfarenhet av B2B-försäljning och marknadsföring från framför allt mediabranschen, tidningar och radio.

sveriges-forfattarforbund

Vi vill också rikta ett grattis till vår förläggare Melker Garay som erhållit ett stipendium om 60 000 kr från Sveriges författarförbunds kopieringsfond.