Ekström & Garay nyhetsbrev oktober 2020

logo3

Mendelssohnkartan av Diane Meur – nu på svenska
Mendelssohnkartan (La Carte des Mendelssohn) av Diane Meur utkom i Frankrike 2015 och publiceras nu i svensk översättning av Joachim Forsgren på förlaget Ekström & Garay. Publiceringen görs i samarbete med Familjen Robert Weils stiftelse.

Diane Meur gästar Sverige i samband med releasen den 19 oktober och deltar i samtal vid bland annat Internationell författarscen på Kulturhuset i Stockholm och Institutionen för svenska och flerspråkighet, vid Stockholms universitet.

Mikael Törneman i Österlensmagasinet
– Efter narkotika, vapen och människor har handeln med stulna kulturarv seglat upp till en fjärdeplats på den organiserade brottslighetens marknad. De låga straffen gör det till en lukrativ bransch, säger Mikael Törneman i en intervju i Österlens­magasinet.

Läs intervjun i Österlensmagasinet

Nytt avsnitt av Dinter utan filter – med Sara Villius
”Jag gjorde en långfilm. Det tog mig 6 år fast vi bara hade 20 inspelningsdagar. Ibland tar det tid. Ibland måste man ta reda på vad man gör medan man gör det. Ibland tar det bara stopp. Processer ser väldigt olika ut för olika personer. För en del öppnas slussportarna och orden väller ut. För andra är det annorlunda. Om skrivande och tid, och en hel del annat, med hyllade författaren Sara Villius.”

Lyssna på avsnittet här