Ett omtumlande år

 

Det har ju varit ett omtumlande år detta, i hela världen. Tänk nedstängningar och munskydd. Jag är så glad att vi sluppit gå med munskydd här i Sverige. Jag känner flera som bor utomlands och det är inte roligt att bära munskydd.

Jag har en egen firma där jag säljer mina silversmycken. Jag säljer dem bland annat på mässor och till en del butiker. I mars stängde de alla mässor och de butiker jag säljer till stängde eller införde inköpsstopp! Det var så j…a jobbigt, denna oro för ekonomin.  I panik började jag söka olika stipendier och jobb.

Detta gjorde jag fast jag var sjuk, och sjukare blev jag desto längre tiden gick. Jag hade drabbats av covid 19. I början trodde jag inte det. Ingen i min omgivning heller. När jag sedan fick andnöd förstod jag att det var det jag hade.

Jag minns hur jag pressade mig och kände mig ganska frisk. Ut och gå, nu ska jag vända på detta, tänkte jag. Jag är ju yoga-, mindfulness- och meditationsinstruktör så detta var väl inget att oroa sig för. Jag var beslutsam att övervinna detta, så fort som möjligt.

Första gången jag kände andnöden på riktigt var när jag gått 200 meter för att kasta soporna i soprummet. Det är en liten liten uppförsbacke tillbaka till lägenheten. Jag vet inte hur många gånger jag fick stanna för att få luft. Efter någon dag kände jag mig frisk och gick en väldigt långsam promenad på två kilometer, alla som var ute i spåren i skogen gick förbi mig. Jag kunde inte gå fortare och fick stanna flera gånger. Jag har många dagar sagt till min son att nu NU ÄR JAG FRISK. Jag brukade även skriva till min mamma och några andra som brydde sig att nu känner jag mig frisk igen. Efter kanske tionde bakslaget gav jag upp, orkade inte mera.

Det har nu gått åtta månader sedan jag insjuknade och jag mår bra men de senaste veckorna har jag haft minst 2–3 dagar per vecka med bakslag, hjärntrötthet, huvudvärk och halsont. Jag har lärt mig mycket om denna sjukdom. Vi är 17 000 i två Facebookgrupper från Sverige där alla har haft detta i månader. De finns många som inte blivit trodda och respekterade, men mina läkare har varit bra, de har aldrig misstrott mig.

Naturen har verkligen varit min healingplats. Jag är så tacksam att jag bor nära skogen fast jag bor i storstaden. Med hjälp av lite yoga, mindfulness , mycket meditation och hälsosam kost tror jag  att jag håller på att bli frisk nu.

Jag måste ju alltid fortsätta framåt. Glad och tacksam för varje dag jag mår bra!