Hans-Åke Lilja intervjuas i VI

inte-bara-skräck-omslag2E

Hans-Åke Lilja intervjuas i tidningen VI:

”Hans-Åke Lilja hade under två decennier läst allt som Stephen King skrivit. En kväll ringde telefonen: Hello, Hans? Det var Stephen King på linjen.
”Eftersom jag drev en sajt om Stephen King hade jag i flera år försökt få till en intervju. Via kontakter i hans närhet fick jag alltid vänliga, men nekande, svar: ’Just nu ger han inte intervjuer.’ Jag valde att se svaren ur en positiv synvinkel och tolkade ’just nu’ som att chansen ändå fanns. Och det hade jag ju rätt i. För den 15 juni 2006 kom svaret jag väntat på – Stephen King ställde upp på intervju. Det tog visserligen ytterligare ett halvår innan vi hittade en tid som passade men till slut fick jag ett datum: den 10 januari 2007 skulle det ske.”

Läs hela intervjun här

Läs mer om Stephen King: inte bara skräck här