Jan Johannesson signerar sina böcker på kulturnatten i Landskrona

Tychonium på kulturnatten i Landskrona

Välkomna på boksignering på Kulturnatten i Landskrona!

Då finns författaren Jan Johannesson på plats i Akademibokhandeln mellan 18 och 21!

För Jan är det andra året på raken som han signerar sina böcker under Kulturnatten. I fjol var det som debutant med ”Upptäckten”, den första boken i Tychoniumsviten. I år har han hunnit släppa den andra delen ”Experimentet” och givetvis signerar han båda böckerna under kvällen!

Böckerna är historiska spänningsromaner med Ven i centrum för händelser som sker världen över både under Tycho Brahes 1500-tal och i början av 1900-talet. Inför lanseringen av ”Experimentet” skrev Dick Harrison ett utlåtande om böckerna och han avslutar det med:

”Huvudintrigen i böckerna är påhittade, men kringverket är i mångt och mycket korrekt skildrat, och många personer är fullt historiska. Vad som är särskilt anmärkningsvärt är Johannessons förmåga att levandegöra gestalterna och förläna dem personlighetsdrag som – fiktionaliseringen till trots – ligger väl inom ramen för det trovärdiga. 1500-talets Danmark skildras med samma pregnans som det tidiga 1900-talets Ryssland.
Det är böcker att sträckläsa och inspireras av.”

Passa på att redan nu skaffa en signerad bok att ge bort i julklapp eller bara kom förbi och prata om böcker, författarskap, historia eller Ven!

Välkomna!

Läs mer om Tychonium – Experimentet här

Läs mer om Tychonium – Upptäckten här