Instagramröster om I ljuset dansar skuggor

Läs mer om Charlotte Smeds Bergenwitt här.

”Det tar något kapitel för mig att fastna, men när jag väl gör det sträckläser jag I ljuset dansar skuggor av @bergenwitt I boken får vi följa Elina och hennes ångestfyllda attacker med obehagliga syner och efterföljande minnesluckor. Att Elinas imaginära syner sammanfaller med verkliga mord får läsaren att förstå att det är något som inte stämmer. Parallellt med att Elina får kontakt med både polis och terapeut för att gräva i sanningen lägger jag som läsare mitt egna pussel. Ett pussel vars bitar jag blandar om i takt med att läsningen fortskrider. Vad är det egentligen som hänt och varför? Berättelsen är skickligt uppbyggd och tempot högt. Mot slutet har jag listat ut hur allt hänger ihop och kan njuta av läsa hem de sista sidorna av denna spännande debut av Charlotte Bergenwitt. Rekommenderas varmt!”

@bokmalin


”Ibland kommer det en bok som överraskar. Jag hade inte alls väntat mig att den här boken varken skulle vara den här typen av bok eller att jag skulle möta en spännande ny deckaridé. Jag gillade också verkligen kriminalassistent Chandi. Hon var intressant och stod ut.

Det här måste vara årets mest oväntat positiva läsupplevelse. En debut som lovar gott inför framtiden.”

@boktokig


”KÖP, LÅNA,LÄS ! Jag bad mitt bibliotek köpa in @bergenwitt och det gjorde dom, och det är jag väldigt glad för. Det är en spännande bok, med fantastiska miljöbeskrivningar, och väldigt bra personbeskrivningar.det är välskrivet och jag gillar mixen av ämnen som löper parallellt med deckarhistorien. det är inte illa att få med balkanmaffia, psykisk ohälsa och hur det kan vara att vara andra generationens invandrare i en och samma bok. Jag läser ganska mycket deckare, och är inte helt lättimponerad men det mina vänner är jag verkligen nu.”

@moritz.de.luxe


”Det här är en riktig bladvändare! Charlotte Bergenwitts imponerande debutbok är en fyllig, välskriven och spännande bok! Hon har blandat svensk deckare med Indien, forna Jugoslavien och psykisk ohälsa och toppat det med obehagliga detaljer. Fantastiskt! 😊👍🏻

Betyg: 📗📗📗📗+ (4+/5)”

@annsofi_skrivliv


”Detta är en strålande debut av @bergenwitt! I ljuset dansar skuggor är oerhört spännande med intressanta och komplexa karaktärer som man inte kan eller vill sluta att följa. Storyn är väldigt stark och upplösningen är oförutsägbar. @bergenwitt skriver som om hon inte har gjort annat och språket är väldigt fint men okomplicerat. Detta är en mycket välskriven bok och jag älskade den! Jag ger I ljuset dansar skuggor 4,5 av 5 i betyg. Ser med spänning fram emot kommande böcker från den här författaren!”

@fridas_bookcorner


”Det här är författarens debutroman. En spänningsroman som verkligen lever upp till sin genrer. Den är så spännande, en riktig bladvändare. Kapitel efter kapitel lämnas det spår av mörkt mystisk atmosfär som tar läsaren närmare sanningen. Jag tycker kapitlen inte var långa alls utan helt perfekt för min smak. Det var noggrant beskrivet i varje händelse och bland karaktärerna och ett stort plus är att författaren har tagit med dialekten vi har här uppe i norr. Jag ÄLSKAR den här boken och kan varmt rekommendera den till er att läsa.”

@annebannesbokhylla


”En 400 sidors tegelsten fullspäckad med spänning, målande miljöbeskrivningar, ett otroligt känsloregister och vackert språk.

Bergenwitt berör mig. Både med de fina personporträtten men också med språket och den mörka berättelsen som sakta nystas upp. Jag tycker väldigt mycket om Chandi, hon är en frisk fläkt i denna genre och jag vill läsa mer om henne!

Boken får ✨✨✨✨ av 5.”

@bokhyllaniskuggan


”Jag säger bara WOW!! Vilken välarbetad spännande debutroman. Hade jag inte vetat att det är Charlottes första bok hade jag utan tvivel trott att den är skriven av en väletablerad författare med redan ett gäng utgivna böcker i bagaget.

Mitt betyg 🌞🌞🌞🌞🌞/5 📖📖📖📖📖

I ljuset dansar skuggor är en psykologisk thriller som är i en klass för sig. Ett riktigt mästerverk med olika händelseförlopp som sedan knyts samman. Som läsare älskar jag när man själv aktivt försöker lösa fallet tillsammans med karaktärerna och får de olika pusselbitarna under tiden.”

@erikasbokhylla


”Wow!! En sån debut!! Jag är mäkta imponerad. Språket. Karaktärerna. Handlingen. Charlotte Bergenwitts romandebut bjuder på nagelbitarspänning och ett psykologiskt djup. Boken är välskriven med ett språk som tilltalar mig. Det är stundtals poetiskt. Karaktärerna är intressanta och färgstarka. Jag trivs i deras sällskap och hoppas få träffa dem igen. Kanske blir det en uppföljare?

Berättelsen är ruggigt spännande rakt igenom, från första kapitlet till sista sidan. Det råder ”bara ett kapitel till”- varning här. Jag vill läsa vidare, måste veta hur det går och hur allt hänger ihop. För det är inget som är glasklart, jag har tänkt i många olika banor innan lösningen är där. Lyllos dig som ännu inte läst. I ljuset dansar skuggor får ☕☕☕☕☕.”

@enkoppoenbok


I ljuset dansar skuggor är brutal och fantastisk. Detta är en spänningsroman du måste läsa!

Stort grattis till Charlotte Bergenwitt till en otrolig debut. Du har fått en läsare som kommer vilja läsa allt du skriver i framtiden!

Självklart 5/5 i betyg!”

@bookishlyfalling


”Jag har läst I ljuset dansar skuggor av Charlotte Bergenwitt. En spänningsroman som handlar om Elina som plågas av hemska syner och minnesluckor. Chandi är kriminalassistenten som tillsammans med sitt team får i uppdrag att lösa ett makabert mord. Ett mord som snabbt blir flera …

Som vanligt vill jag inte avslöja för mycket, utan ni får läsa själva. Och det tycker jag ni ska, för det här är en rysligt bra och välskriven roman med karaktärer jag verkligen känner för. Att det är en debutroman är svårt att tro. Jag ser mycket fram emot nästa bok av Bergenwitt.
🎭🎭🎭🎭+”

@fantasybylinda


Charlotte Bergenwitt har skrivit en spänningsroman, som jag inte vill ska ta slut! Detta är vad man i dagligt tal kallar bladvändare, men samtidigt är boken så bra så jag vill verkligen inte att den skall ta slut!

Karaktärerna är otroligt intressanta, och det byggs hela tiden upp en förväntan inför vad som kommer hända med dem!

@ninasbokhylla


”Det här är absolut ingen vanlig debut, du skriver som en redan fullfjädrad författare. Med den här spänningsromanen platsar du bland alla andra fantastiska deckarförfattare som vi har i det här landet!

Jag kommer på mig själv att hålla andan, det går undan i handlingen här finns ingen ”dödperiod” det känns som om jag är en riktig åskådare i en ovanligt skickligt inspelad film. Du målar med orden så att det känns som om karaktärerna sitter bredvid mig i rummet, de ligger bredvid mig i hängmattan, ja de finns lite överallt. Jag springer bredvid poliserna precis i slutet och min andhämtning är precis lika tung som deras. Jag kommer att bära med mig Elina ett bra tag, och allt hon har gått igenom..

WOW! 💚💚💚💚❤️/5 Är du säker på att du inte har skrivit ett antal böcker före den här?!?!”

@kustboktanten


”Charlotte har skrivit en debut(!) som lämnar mig helt tagen. Vi får följa Elina som lider av psykisk ohälsa och Chandi som tillsammans med sina kollegor utreder fruktansvärda mord.

Kanske låter beskrivningen inledningsvis inte som något utöver det vanliga i kriminalgenren, men den här boken liknar ingenting jag läst förut. Det beror mycket på alla underbara karaktärer men framförallt på den starka skildringen av Elinas inre kamp med sig själv.

Som en stor beundrare av Stephen Kings målande personporträtt kommer jag att tänka på honom när jag läser I ljuset dansar skuggor. Det finns djup och en väl genomtänkt personlighet i varje karaktär. Jag är Så imponerad!”

@kickisbokylla


”Åh, vilken fantastisk bok! Hur kan detta vara författarens debutbok? 💙 Det är verkligen en välskriven spänningsroman som sakta, steg för steg ger en ledtrådar för att till sist leda fram till den nervkittlande upplösningen. Historien har flera dimensioner och många lager av berättelser som kommer fram samtidigt. Mycket skickligt skrivit! Efter att ha läst många positiva recensioner om boken var mina förväntningar höga -och de infriades med råge! 💙

Jag tycker om att det är en blandning av övernaturligt och vanlig vardag. Jag får inblick i svåra sjukdomar, tragiska uppväxter och brutala tankegångar. Det gör mig till en mer ödmjuk läsare.

Det är en råhet genom boken som inte lämnar mig oberörd. Sexuella övergrepp, våldtäkter, avrättningar, fruktansvärda mord och hatiska känslor. Författaren undviker skickligt att beskriva dessa vidrigheter i detalj, men lyckas ändå att förmedla otroligt starka känslor hos mig.

Omslaget är vackert skiftande i grön och blått och det andas mystik. Titeln är poetisk och jag kan på förväg inte gissa mig till handlingen -det gillar jag! När jag har läst, märker jag att berättelsen knyter an till titeln, med ett djup och en skimrande skörhet. 💙 Det kan ju inte bli annat än toppbetyg.”

@annas_bokhylla


”Jag säger bara wow, vilken fantastisk bok. Egentligen borde den komma med varningstext, för när man väl börjar läsa så är det ytterst svårt att slita sig ifrån boken. För varje sida och kapitel man läser så blir den bara mer och mer spännande. Det här en lite annorlunda deckare än vad jag normalt läser, det finns en liten antydan till övernaturlighet men inte så att det sticker ut för mycket. Det sätter bara en lite extra krydda på hela historien.

Det är en skrämmande historia som rullas upp med brutala kvinnomord som blandas med jugoslavisk maffia, psykisk ohälsa och gamla indiska traditioner. Låter som ett hop-kok men det bildar grunden för en riktigt spännande berättelse där det är svårt att lista ut vem den egentliga brottslingen är. Med riktigt fina miljöbeskrivningar och underbara personporträtt får vi lära känna polisen Chandi och hennes arbetskamrater. Det är underbart att läsa om Chandi och hennes relation till sin indiska bakgrund och hennes hävdelse mot gamla indiska traditioner i kombination med hennes yrkesval som polis.. Som läsare presenteras vi även för den folkskygga Elina som lider av stora psykiska problem sedan barnsben. Hennes inre demoner, dialoger och minnesförluster beskrivs oerhört tydligt och ett tragisk livsöde rullas upp. Trots sina olikheter kommer Chandi och Elina tillsammans jaga en brutal mördare.

I ljuset Dansar Skuggor är Charlotte Bergenwitts debutroman men det är verkligen svårt att tro. Förväntningarna inför nästa bok är just nu enormt stora ifrån min sida och jag hoppas verkligen att det blir en fortsättning där vi får fortsätta följa Chandi med kollegor. Det här är en spänningsroman som jag verkligen rekommenderar. Betyg: 🦋🦋🦋🦋+”

@biulasbooks


”Vilken debut! Hatten av för dig Charlotte @bergenwitt som skrivit en så bra debutbok!

Det är högt tempo redan från första sidan. Men inte för högt tempo. Det finns tid att ta in historien och som läsare fundera på vad som pågår, egentligen, i denna spänningsroman. Jag tycker om upplägget med korta kapitel och växelvis berättande ur olika perspektiv.

Karaktärerna introduceras på ett intresseväckande och målande sätt. Jag kan efter några kapitel se kriminalassistent Chandi Kapur och hennes kollegor vid polisen framför mig. Martin Lydecker med sin omfångsrika kropp, djungelvrålsfrossande Sanna Belling och teamets chef Julian Wallin.

Och så den unga kvinnan Elina som ser morden begås i realtid. Ser hon syner? Har hon en personlighetsstörning? Är hon kanske t o m mördaren?

Detta är en stark debutbok och jag hoppas verkligen att detta är början på en serie! Jag skulle mycket gärna vilja läsa mer om Chandi och övriga i teamet!

I ljuset dansar skuggor av Charlotte Bergenwitt
📙📘📗📕”

@kickibokmal


”Wow, bara wow, vilken fantastisk debut, fångade mig från första till sista sidan. Lättläst, läser sig nästan själv, MEN utan att någonsin vara ytlig, det finns inga platta personer, som betyder något, i den här romanen. Lite kul att Charlotte fick med en av polisernas, något försummat, fritidsintresse; bokcirkel 🤓 📚. Jag läser inte jättemånga spänningsromaner, men blir nästan alltid positivt överraskad när jag någon gång plockar upp någon. Denna bok är en sådan där som får stå jämte millenniumtriologin, om det inte vore för att jag sorterade på efternamn. Stort grattis till en fantastisk förstautgivnaboken, vi hoppas på fler 😉🤗.”

@skriftochpipa