Intervju med Robert Klåvus i Västerås Tidning – Nästa vecka besöker han Tillberga för författarsamtal

Robert_klåvus_intervjuinlägg

”Spännande bokdebut”. Det går att läsa i rubriken när Västerås Tidning intervjuar Robert Klåvus om spänningsromanen Det röda pillret.

Startskottet är en ung flicka som försvinner från kafét där hon sommarjobbar. Robert är uppvuxen i Skultuna och när han började planera boken var återvändarromaner populära. Han ville att boken skulle utspela sig i en bruksort och valet föll på Dalarna.

Huvudkaraktärerna är Erik Brandelius från Nationella operativa avdelningen inom polisen och journalisten Santina Jakobson.

”De är helt olika som personligheter, hon är eld och lågor, extrovert och feminist. Hon kliver inte undan men är samtidigt väldigt sårbar”, säger Robert till tidningen.

Förintelseöverlevaren Emerich Roth är en av inspirationskällorna till boken.

”Jag hade turen att få jobba med Emerich i fem år och hade många bra samtal med honom om hatets- och våldets konsekvenser. Och de två idéerna, återvändarroman och hatets- och våldets konsekvenser, är det som sen blev grunden till boken.”

 

Författarsamtal på Rallarrosen, Tillberga 21/2

På onsdag nästa vecka besöker Robert restaurang Rallarrosen i Tillberga för ett författarsamtal klockan 12.30 där han kommer att prata om boken Det röda pillret. Besöket är en del av satsningen Tillberga läser.

Läs mer om författarbesöket här

Läs intervjun i Västerås Tidning här

Du hittar Det röda pillret här