Norra Halland intervjuar Karin Holtsung Samsonowitz

”Vinterbad ligger Karin Holtsung Samsonowitz varmt om hjärtat och hon badar året om. Ursprungligen var det en väninna som fick henne att hänga på.

– Vi blev helt tokiga. Vi badade med pannlampa i mörker, i nordanvind och is, vi vadade ut. Det var ett väldigt badande. Och vi upptäckte hur pigg och glad man blir av det där badandet, det handlar mycket om att bestämma sig. Varje gång jag går ner på vintern, det är nästan så jag krossat is med foten och skurit upp mig på iskanten, så tänker jag ”varför gör jag det här?” Och varje gång jag kommer upp tänker jag ’nu vet jag varför jag gör det här’. Man blir oerhört pigg. Och hade jag inte vinterbadat själv då hade jag inte skrivit den boken.”

Läs hela intervjun i Norra Halland

Läs mer om Karin Holtsung Samsonowitz