Tidningen Kyrktuppen intervjuar Karin Holtsung Samsonowitz

”Först var Karin Holtsung Samsonowitz tandläkare och kyrkomusiker i många år, bara det en uppseendeväckande kombination. Lagom till 50-årsdagen överraskade hon sig själv med att bli författare också. Snart kommer bok nummer två.

Det råder ett lugn och en tidlöshet i hörnrummet, som Karin och hennes sambo Staffan har inrett med möbler och ting som generationerna före dem har lämnat efter sig. Här spenderar Karin många timmar vid pianot men också vid skrivbordet, där hon bearbetar sina bokmanus.

– Livet har tagit olika vägar och jag är nog öppen för dem, förklarar hon sin nyvunna skrivarglädje.

I skolan var det de naturvetenskapliga ämnena, som intresserade henne mest. Att yrkesvalet skulle bli inom den sfären kändes naturligt. Valet föll på tandläkeriet.

Lika självklart i livet var musiken och kyrkan. Så innan hon började plugga på tandläkarhögskolan tog hon en kantorsexamen.

– Morfar var kyrkoherde här i Onsala på femtio- och sextiotalet och min pappas föräldrar hyrde in sig på gården Presses övervåning och hjälpte till i jordbruket om somrarna för att komma ut från stan. Både mamma och pappa övade på orgeln i kyrkan. Så började deras gemensamma livshistoria, säger Karin.”

Läs hela intervjun i Kyrktuppen nr 3, 2022

Läs mer om Karin Holtsung Samsonowitz