Ekström & Garay nyhetsbrev april 2021

Fira in våren med oss på Ekström & Garay. Vi bjuder på boknyheter, nya poddavsnitt och en ny tävling!

Tävla i Sveriges största fototävling!

Ekström & Garay och Opulens, i samarbete med Skånska Dagbladet och Sparbanken Syd, anordnar Sveriges största fototävling. Tema för tävlingen är “Skriva med ljus” och alla får vara med och tävla, såväl amatörer som proffsfotografer. Skicka in er bild senast den 30 juni och tävla om prispotten på 50 000 kr!

Läs mer om tävlingen och skicka in ditt bidrag

Vinnare utsedda i Sveriges största novelltävling

Sveriges största novelltävling är avgjord. Förstapristagaren heter Paolo Nobis Sandén. Juryn hyllar hans novell för den ”humoristiska blicken, det oväntade perspektivet och det tykna språket som gör det här till en historia vilken det slår gnistor kring.”.

På andra plats kom Andrea Malesevic och tredjeplatsen knep Cornelia Dymling Almén. På delad fjärdeplats finner vi Martin Bergén, Karin Blennermark, Mia Bäck Ljunggvist, Linnea Enström, Matilda Glatz, Sofia Tano och Kersti Vikström. De tio vinnande bidragen publiceras i en novellsamling som ges ut senare i år, håll utkik!

Läs mer om tävlingens vinnare här 

Helgporträtt om vinnaren Paolo Nobis Sandén i Opulens

Paolo Nobis Sandén

Nytt avsnitt av Dinter utan filter

Dinter utan filter

Richard Dinter möter Peter Englund, författare, historiker och medlem i Svenska Akademien. Ett avsnitt om att skriva historien, om att läsa Borges och konsten att överleva Gulag med hjälp av På spaning efter den tid som flytt.

Lyssna på avsnittet här

Ekström & Garay lanserar ny hemsida

För några veckor sedan lanserade vi på Ekström & Garay vår nya hemsida. Vi har fått en uppdaterad, modernare look som vi hoppas att ni ska tycka om. 

Kika in vår nya hemsida här

Världsbokdagen

Den 23 april är det Världsbokdagen! Dagen, som firas årligen sen 1995, är ett initiativ från UNESCO med syfte att uppmärksamma boken och upphovsrätten. Världen över firar människor dagen genom att tipsa om böcker och författare som bidrar till läsglädje och bekämpning av analfabetism. Vilken bok vill du tipsa om?

Läs mer om dagen här

Recensioner

BTJ-häftet recenserar Dag för dag.

“Bergs stillsamma färgfotografier med naturmotiv från vandringarna blir som vilopauser i läsandet. Det är rofyllt och behagligt att läsa Bergs texter som väl ändå ytterst handlar om meningen med livet. Helhetsbetyg: 5.” skriver Jonas Herrlin.

Läs mer

Kapprakt recencerar Mindfucker

“Utan förväntningar börjar jag läsa en text som snabbt lyser upp tillvaron. Det här är intelligent och originellt med nya angreppssätt för att behandla klassiska teman som blir både spännande och berörande och dessutom med en språklig textkvalitet som är ovanlig inom egenutgivningen.”

Läs hela recensionen på Kapprakt

Cyril Hellman recenserar Ak(c)ne

 “Det är minimalistiska små novelletter som bottnar i detta tema och följer en allt sedan poetisk tradition med allitteration, assonans och rymt. Orden läggs på varandra närmast musikaliskt och författaren har en influens i Bob Dylan.”

Läs hela recensionen på Recensionsportalen

Digitalt boksläpp för Apoteket i biblioteket

Jan G. Bruhn håller, tillsammans med Apotekarsocieteten, ett digitalt boksläpp för hans bok Apoteket i biblioteket den 28 april kl 18.30. Läs mer om evenemanget här